HDZ se vraća jači nego ikada

Sljedeće izbore dobiva naravno SDP. No, kako je situacija u zemlji posljedica godina oportunog političkog angažmana (svih, mada najviše naravno HDZovaca), a SDP jalova politička organizacija nedorasla političkoj situaciji, veliki problemi u Hrvatskoj, sve veći dug, sve više osjećaja nesnošljivosti i SDP unutar četiri godine
skupa s Josipovićem postaje omraženija stranka od HDZa danas. Slijede izbori i HDZ se vraća jači nego ikada.

Jučer je ovaj scenarij spomenuo Papar, ja nisam mogao da se ne naježim. Pogotovo zato što je scenarij izgledan ako ne dođe do nekog jačeg kopernikanskoga obrata u društvu.

Možda bi bilo dobro da svi oni koji još uvijek misle da politika nije nešto što se njih tiče, vizualiziraju ovu jezivu scenu. Jaca sa svojim bezličnim lutkama, sa Jarnjakom i Šeksom u pozadini, opet viče parole, naravno dodatno osnažena i još manje skrupulozna. HDZ je stvorio Hrvatsku, HDZ će izvući Hrvatsku iz krize, novi red jeftine demagogije i novi red gaženja i porobljavanja duha i tijela naroda Hrvatske. Nemamo više ništa, lagano su nam sa zaduživanjem uzeli i budućnost, no uvijek može biti gore, a HDZ će naći načina dokle god dišemo da dodatno isisa krv iz svojih podanika, do statusa zombija bez ikakve perspektive.

Za samo 4 godine, kada nam se HDZ vrati, mi više nećemo imati ni prošlosti, ni sadašnjosti, ni budućnosti, ni naša djeca, ni njihova djeca, ni naši bližnji, nitko. Pohlepa, neodgovornost, jeftina igra, doći će nam na naplatu i postati ćemo hodajuće crkotine.

Zamišljam najgore stvari koje mogu zamisliti. E pa. HDZ će znati isporučiti još gore od toga.

Ako se ništa ne promijeni. Ako se nastavimo ponašati kako se danas ponašamo. Ako nas ova jeziva slika ne navede na osjećaj dužnosti da je možda upravo na nama samima da izbjegnemo taj scenarij.

Doći će izbori za 4 godine. Želim li da se HDZ vrati na vlast? Pogledam ljude oko sebe. Želim li im pružiti ovakvu budućnost gdje je se HDZ vraća na velika vrata?

Jesam li jedini koji na ovu sliku dobije osip i snažnu fiziološku reakciju kada pomislim na našu Jacu kako opet maše sa osvojenom polovicom mandata u Saboru? Vrijedi li mi da učinim sve što je u mojoj moći da se ovakav scenarij nikada više ne dogodi?


2 komentara on “HDZ se vraća jači nego ikada”

 1. Jakš kaže:

  Da… ima nas koji dobijemo osip… i ne zaboravimo još jednu svar:

  SDP u koaliciji sa xy labavi satelita će možda imati 50% + 1 glas u Saboru (možda čak i 51%!.. šala)

  Dolazi na naplatu SVE te pozajmice, kredite itd itd… od ova zadnja 2 mandata = HRVATI ĆE ŽIVJETI JOŠ GORE NEGO ŠTO ŽIVE DANAS!

  Koga će se kriviti za to?

  Naravno.. Vladu.. na čelu sa SDP!

  Onda dolazi nova Splitska Riva…. i obečanje ludom radovanje… dokazivanje svog velikog plavoprsnog Hrvatstva… i eto nam ZNA SE koja stoka krupnog zuba na vlast!

  eto… to je moje predviđanje za budućnost političke scene u RH… isto … sr@_ _e samo drugo pakovanje! i ofćice će glasati onako kako im partija naredi putem Hloverke itd!

  Zdravo!

 2. gpgale kaže:

  Pa da. Vrlo izgledan scenarij koji ce se ponavljati i ponavljati dok dovoljno ljudi ne izvadi glavu iz guzice. Onda se dogadja obrat.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s